8.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 17:00
No menu items!

O femeie muşcată de câini va primi despăgubiri de 15.000 de euro

spot_img

caini comunitari

Magistraţii Tribunalului Vrancea au decis ca o femeie din Focşani care anul trecut a fost atacată şi muşcată de câinii proprietarului depozitului la care lucra să primească despăgubiri de 15.000 de euro după ce s-a adresat instanţei în urma incidentului.

Potrivit Mediafax, femeia a fost atacată şi muşcată de mai mulţi câini, în februarie 2012, în timp ce trecea prin curtea firmei din Focşani la care lucra, ea fiind salvată de către o colegă. Femeia a fost rănită grav, având nevoie de mai multe zile de spitalizare şi de o lună de concediu medical.

Ulterior, femeia s-a adresat instanţei, dând în judecată firma în curtea căreia a avut loc incidentul.

Iniţial, Tribunalul Vrancea, instanţă căreia i s-a adresat femeia, a respins cauza, ulterior ea adresându-se Curţii de Apel Galaţi, instanţă ai cărei magistraţi au decis casarea primei sentinţe a judecătorilor vrânceni şi au trimis cauza spre rejudecare Tribunalului Vrancea. În instanţă, femeia a cerut daune materiale de 5.000 de lei şi 25.000 de euro despăgubiri morale.

După un proces care a durat mai bine de un an, Tribunalul Vrancea a dat câştig de cauză femeii, magistraţii hotărând ca aceasta să primească daune materiale de 15.000 de euro.

“Obligă pârâta SC să plătească reclamantei F.C.M 15.000 euro în echivalent în lei la data plăţii potrivit cursului BNR, reprezentând despăgubire pentru daune morale. Respinge ca neîntemeiate restul pretenţiilor privitoare la daunele morale şi cele materiale. Obligă pârâta să plătească reclamantei 1.613 lei cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Tribunalului Vrancea.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Lucian Mera