8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 9:56
No menu items!

O femeie în afara tiparelor: cinci lecții de viață de la Coco Chanel

spot_img

Misterioasa pentru apropiați, înverșunată să șteargă orice urmă a trecutului, a originilor ei, Coco Chanel a fost de-a lungul întregii existențe o persoană în afara normelor într-o societate conformistă, o personalitate independentă, ambițioasă și deja sigura de destinul ei ieșit din comun. (EdmondeCharles-Roux).

Poți sa fii superbă la treizeci, fermecătoare la patruzeci, si irezistibilă pentru restul vieții

Orice vârstă este frumoasă și orice femeie trebuie să învețe să se bucure de fiecare etapă a vietii ei. Asta a făcut și Coco Chanel. A fost genială, a îndrăznit să gândească diferit și să fie diferită. Dacă vrei să faci ceva cu adevărat măreț, încearcă să fii diferit, să faci lucrurile să meargă în felul tau.

Cel mai curajos lucru este, încă, să gândești singur. Cu voce tare!

O lecție importantă învațată de la Coco Chanel este aceea de a avea curajul să-ți alegi singur un drum în viață și să-l urmezi indiferent de situație. Consumând tot ceea ce e comun și popular, este mult mai ușor decât a face ceva autentic și original. Este nevoie de mult curaj într-o lume în care opinia publică este, de cele mai multe ori, un factor de decizie pentru ceea ce este bine și ce ceea ce este rău.

Există timp pentru muncă și există timp pentru iubire. Nu există timp pentru nimic altceva.

 Auzim de multe ori vorbindu-se în jurul nostru despre cum oamenii nu sunt multumiți cu ceea ce fac, nu se simt împliniți. Fac lucruri din inerție, merg la birou sau la școală, seara se întâlnesc în oras cu prietenii și apoi merg la culcare. Și apoi reiau această activitate din nou și din nou. Din pasiune pentru frumos, Coco Chanel a reușit să se facă remarcată în lumea întreagă prin unicitate și devotament.

 Eleganța nu însemnă să-ți pui o rochie nouă

Trăim într-o societate bazată pe consum. Zilnic suntem expuși la mesaje și informații din toate direcțiile, care ne fac să ne simtim puternici și importanți, iar acțiunile noastre ne fac să ne simțim realizați. Uităm că, dincolo de realizarea materială, modul în care îi tratăm pe cei din jurul nostru și le oferim aceleași lucruri pe care noi am dori să le primim, de fapt, ne oferă mai multă clasă decât orice card bancar. Ei bine, Coco Chanel asta încearca să transmita doamnelor și domnilor.

Vremurile grele trezesc o dorință instinctivă pentru autenticitate

Vremuri grele există pentru toată lumea. Financiar vorbind, există teama. Social-politic, există incertitudine. La fiecare pas și după orice colț, lucrurile se pot schimba, iar orice schimbare este întotdeauna dificilă. Totuși, în ciuda acelor vremuri grele, Coco Chanel nu a găsit scuze pentru a se retrage din visele ei, ci și-a folosit imaginația pentru ca acestea să devină reale. Dacă vremurile grele provocă dificultăți pentru unii, pentru alții, în mod clar, pot fi un adevărat succes.

E.T.