29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:39

O femeie din Iași a dat 50.000 lei pe teste PCR, pentru a-și putea vizita mama în spital

spot_img

O femeie a fost nevoită să cheltuiască 50.000 de lei pe teste PCR, pentru a-și putea vedea mama, care a fost internată într-un spital privat.

Cornelia Bejan, profesoară la o universitate din Iași, a dat zilnic sau la două zile între 220-250 de lei pentru a face un test PCR ca să poată merge la mama ei, care era internată într-un spital privat din Iași.

”Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei, deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele. Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama”, a povestit femeia din Iași, la Antena 3.

Ea a precizat că nu încearcă să își recupereze banii, fiind extrem de îndurerată de pierderea mamei, care ar fi murit în chinuri după ce o asistenta ar fi uitat să o conecteze la oxigen.

SURSA FOTO: Antena3