22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:44
No menu items!

O femeie de 104 ani, din Columbia, s-a vindecat de două ori de COVID-19

spot_img

O femeie, în vârstă de 104 ani, din nordul Columbiei, a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 de două ori. Și chiar dacă la a doua infectare a avut nevoie de internare la terapie intensivă acum este din nou acasă și se simte bine.

Carmen Hernandez a fost externată în aplauzele personalului medical impresionat de rezistența femeii. Bătrâna a avut o formă gravă de COVID și a fost internată trei săptămâni la Terapie Intensivă.

Bătrâna, locuieşte în Tunja, o localitate situată la aproximativ 190 de kilometri nord de Bogota, capitala Columbiei.  Ea a fost diagnosticată cu COVID-19 pentru prima dată în iunie 2020 și a fost tratată în clinica medicală din San Jose. În februarie a fost vaccinată, dar o lună mai târziu s-a îmbolnăvit din nou și a fost internată în unitatea de terapie intensivă a clinicii „Canelones”.

„Pacienta de 104 ani a fost internată pe o perioada de 21 de zile. Din fericire, datorită efortului depus de echipele medicale și-a revenit destul de bine. Este o victorie, iar această pacientă și-a revenit și pleacă acasă în cele mai bune condiții”, a spus Yamit Hurtado, managerul spitalului unde femeia a fost îngrijită.