1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 4:31
No menu items!

O femeie cu simptome de Ebola a fost spitalizată la Berlin

spot_img

Femeia acuza “febră puternică” şi “probleme de circulaţie a sângelui” care au sugerat o “boală infecţioasă”

epidemie_ebola

O agenţie pentru locuri de muncă a fost închisă marţi, la Berlin, după ce un caz suspect de infectare cu virusul Ebola a fost semnalat la o femeie originară din Africa de Vest, au declarat angajaţi din serviciile de urgenţă, potrivit AFP.

Acuzând “febră puternică” şi “probleme de circulaţie a sângelui” care au sugerat o “boală infecţioasă”, pacienta a fost transportată la spitalul Charite din Berlin, a precizat Rolf Erbe, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Potrivit tabloiodului Bild, femeia este orginară din Nigeria şi a afirmat că a intrat în contact cu persoane contaminate cu Ebola.

Pacienta a fost izolată în ambulanţă şi echipa a luat măsuri de protecţie” până la internarea în departamentul de boli infecţioase, sub supravegherea unui medic specialist, a adăugat Erbe.

Testele realizate la spital vor dura o perioadă, a adăugat el. Ţara de origine a pacientei, în plină epidemie a virsului Ebola, justifică “măsurile importante de precauţie”, a explicat Rolf Erbe.

Agenţia pentru locuri de muncă unde a fost semnalat cazul, situată în cartierul Prenzlauer Berg, a fost închisă pentru ziua de marţi, însă angajaţii şi celelalte persoane care se aflau la birou au reuşit să părăsească sediul.

Epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.229 de persoane, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că a fost înregistrat decesul altor 84 de persoane în trei zile, în pofida mobilizării internaţionale.

Pe 8 august, OMS a decretat stare de urgenţă privind sănătatea publică mondială, pe fondul extinderii epidemiei de Ebola şi a recomandat măsuri excepţionale în ţările afectate.

D.M.