19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 10:40
No menu items!

O femeie a primit amendă de 5.000 lei pentru că nu și-a sterilizat câinele

spot_img

O femeie din București a fost amendată de Poliția Locală cu suma de 5.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat câinele. 

Alţi 20 de proprietari de animale de companie din cartierele bucureștene Industriilor, Andronache şi Colentina au fost sancționați şi somaţi să intre în legalitate, ca urmare a faptului că nu şi-au sterilizat animalele. 

Conform Poliției Locale București, cea mai „aspră” sancţiune, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată unei femei în vârstă de 39 de ani. Aceasta deţine o căţeluşă de rasă comună, nesterilizată, fără carnet de sănătate şi microcip.

„De aproape o lună de zile are şi patru pui despre care recunoaşte că nu s-a hotărât ce să facă cu ei. Cu ocazia întocmirii procesului verbal, a declarat că nu cunoaşte legea referitoare la obligativitatea sterilizării animalelor de companie şi că analizează posibilitatea contestării în instanţă a sancţiunii pe motiv că amenda este prea mare”, au explicat polițiștii locali într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deţinătorii de câini din rase comune sau metişi au obligaţia sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

M. Nedelcu