16.4 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 11:21

O femeie a încercat să pună în urne trei buletine de vot

Scandal la o secție de votare din județul Dâmbovița. O femeie de 28 de ani din Românești s-a ales cu dosar penal, duminică, pentru că ar fi încercat să introducă în urnă trei buletine de vot. Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița se arată că poliţiştii au fost sesizaţi de preşedinta Secţiei de votare nr. 345 Româneşti cu privire la faptul că o femeie a încercat să introducă în urne trei buletine de vot. A fost întocmit un dosar penal.

Conform IPJ Dâmbovița, oamenii legii au mai fost anunțați de o formaţiune politică cu privire la faptul că 20 de persoane plasează cetăţenilor din municipiul Moreni bani şi buletine de vot ştampilate în prealabil în patrulaterul corespunzător unei formaţiuni politice. „În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cele sesizate nu se confirmă”, precizează comunicatul IPJ Dâmbovița.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa au fost înregistrate, între orele 7:00-16:00, 49 de sesizări privind posibile încălcări ale Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. 44 dintre acestea au fost primite de la cetăţeni, la numărul unic de urgență 112, iar alte cinci de la formaţiuni politice.

În nouă dintre aceste situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări, atât pentru săvârşirea unor infracţiuni legate de legea electorală, cât şi privind infracţiuni prevăzute de Codul Penal. D.M.