22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 21:33
No menu items!

O familie de români cu doi copii a murit înecată. Voiau să treacă ilegal granița în SUA

spot_img

Opt persoane, între care o familie de români cu doi copii, au murit după ce au încercat să traverseze fluviul Saint-Laurent din Canada în Statele Unite. MAE a contactat autoritățile din Quebec pentru mai multe detalii legate de identitatea cetățenilor români.

Presa americană a publicat informația potrivit căreia poliția din Akwesasne Mohawk, o comunitate ce se află la graniţa dintre Quebec, Ontario şi statul New York, a găsit mai multe cadavre, iar unele dintre persoane aveau pașapoartele în bagaje.

”Iniţial au fost găsite 6 persoane (5 adulţi şi 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult şi 1 minor). Până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia victimelor, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea şi la faptul că cei 2 minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz”, a transmis MAE.

Victimele au fost găsite într-o mlaştină de pe malul fluviului. Conform poliției, este vorba despre o familie de indieni şi o familie de români care încercau să ajungă ilegal în Statele Unite. De altfel, este dată dispărută și o altă persoană, un localnic, Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani, care a fost văzut ultima dată miercuri, în jurul orei locale 21:30, urcând la bordul unei mici ambarcaţiuni de culoare albastru deschis şi părăsind Cornwall Island.

Identităţile victimelor nu au fost încă făcute publice, în aşteptarea notificării rudelor lor apropiate. De asemenea, poliţia aşteaptă rezultatele autopsiei şi ale testelor toxicologice de la Montreal pentru a determina cauza exactă a morţii.

MAE nu a primit prin niciun Consulat solicitare de asistență, astfel că a cerut autorităților canadiene informații despre cetăţenia, identitatea şi circumstanţele producerii decesului românilor. 

M. Nedelcu