14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:03

O fabrică de îmbuteliere COCA-COLA, închisă pentru că ar consuma prea multă apă

spot_img

Deşeurile provenind de la fabrica în cauză conţin substanţe poluante într-o cantitate peste nivelul admis

 coca_cola

Autorităţile indiene au ordonat închiderea unei fabrici de îmbuteliere de Coca-Cola din nordul Indiei, pe motiv că aceasta consumă prea multă apă, a anunţat un oficial local, potrivit AFP.

Fabrica, situată la Varanasi, în statul Uttar Pradesh, a încălcat condiţiile prevăzute în licenţa de exploatare, potrivit unui reprezentant al departamentului pe probleme de poluare.

“Fabrica a fost închisă în baza deciziei noastre”, a declarat pentru AFP J.S. Yadav, reprezentant al Uttar Pradesh Pollution Control Board.

“În plus, deşeurile provenind de la fabrica în cauză conţin substanţe poluante într-o cantitate peste nivelul admis”, potrivit reprezentantului organismului de combatere a poluării din statul Uttar Pradesh.

Compania a contestat decizia la instanţa naţională pentru reglementarea problemelor de mediu, apreciind că motivele prezentate pentru închiderea fabricii sunt eronate.

De asemenea, Hindustan Coca-Cola Beverages Private Limited, filiala Coca-Cola, a menţionat că fabrica funcţiona de 15 ani “în conformitate cu legislaţia şi reglementările în vigoare”.

Coca-Cola deţine 58 de fabrici de îmbuteliere în India.

C.A.