19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:37
No menu items!

O doctoriță de 32 de ani din Vâlcea a făcut PARALIZIE TEMPORARĂ după rapelul vaccinului Pfizer

spot_img

O femeie de 32 de ani din Vâlcea, medic, a avut o reacție adversă puternică la administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech/Pfizer – o paralizie temporară facială.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, potrivit MS.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), de la data de 27 decembrie, când a început imunizarea anti-COVID pe teritoriul României, au fost administrate 772.202 de doze, la un număr de 620.176 de persoane, din care: 468.150 persoane vaccinate cu o doză şi 152.026 persoane vaccinate cu două doze.

De la începutul imunizării au fost înregistrate la centrele de vaccinare 2.030 de reacţii adverse comune şi minore, din care 482 de tip local cu durere la locul injectării şi 1.548 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).