-1.6 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 23:32
No menu items!

O delegație a Comisiei de la Veneția vine luni la București

spot_img

Comisia de la Veneţia a anunţat că o delegaţie a sa se va deplasa, luni, la Bucureşti pentru a face o analiză a Legile justiţiei. Delegaţia va avea o serie de întâlniri atât cu preşedintele Iohannis, cât şi cu ministrul justiţiei, dar şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare pentru Legile justiţiei.

“O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi Statutul judecătorilor şi procurorilor. Delegaţia va avea întrevederi cu preşedintele României, dar și cu reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, Curții Constituţionale, Biroului Procurorului General şi Direcţiei Naţională de Anticorupţie, Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Consiliului Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiţiei, ai asociaţiilor de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneţia.

Comisia de la Veneția precizează că atât preşedintele României, cât şi Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au cerut opinia Comisiei de la Veneţia privind cele trei proiecte de lege.

R.D.