14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:31
No menu items!

O companie de intermediere în comerțul cu combustibili bagă bani într-o stație GPL lângă București

spot_img

statie gpl masina

Compania de intermediere în comerțul cu combustibili Petrolexportimport a anunțat o investiție de 3 milioane de euro într-o stație de gaz petrolier lichefiat (GPL) la Danubiana Popești-Leordeni, dar și în extinderea depozitului de produse petroliere. Banii provin dintr-un credit bancar, cu aport financiar propriu, iar investiția se va derula în perioada 2014-2015.

”Prin realizarea acestei investiții se asigură condițiile necesare pentru creșterea cifrei de afaceri și a profitului realizat. Din punct de vedere al operațiunii comerciale, GPL înregistrează un nivel ridicat de profit comparativ cu operațiunile cu combustibili clasici – benzină și motorină”, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București (BVB).

GPL auto câștigă tot mai mult teren în competiția cu benzina și motorina, pe măsură ce puterea de cumpărare a populației scade și interesul pentru carburanții mai ieftini crește. Prețul GPL auto este cu până la 60% mai mic decât cel al benzinei sau motorinei.

Potrivit Petrolimportexport, instalația și rezervorul auto sunt prevăzute cu sisteme de securitate speciale, în caz de accident fiind mai sigure decât rezervoarele de benzină.

”GPL auto este un carburant ecologic, noxele sunt cu 50% mai reduse comparativ cu cele produse de benzină sau motorină”, mai transmite compania. În România, consumul de GPL a înregistrat o creștere constantă, cu o rată anuală de creștere de aproximativ 12%.

”Prin construirea Depozitului independent de gaz petrolier lichefiat al Petrolimportexport, se vor oferi beneficiarilor din București și din țară următoarele produse și servicii: autogaz, propan și aragaz vrac, asigurarea unor rezerve importante din aceste produse în zonă, prepararea produselor comerciale – aragaz și autogaz – direct în depozit și asigurarea transvazării de GPL pentru alți comercianți”, arată compania.

De asemenea, investiția asigură descărcarea cisternelor de cale ferată în rezervoarele de stocare cu capacitatea totală de 800 mc și încărcarea auto-cisternelor la rampă specializată.

Pe de altă parte, extinderea depozitului de produse petroliere are la bază faptul că piața combustibililor auto a devenit, în ultimii ani, una a motorinei pentru motoarele Diesel ecologice, proporția actuală fiind estimată la 1,35 tone motorină/ 1 tone benzină, cu perspective de creștere.

”Prin extinderea depozitului de motorină și biodiesel, în incinta Depozitului Danubiana, se va îmbunătăți oferta de motorină, motorină amestec și biodiesel”, mai arată compania.

C.C.