3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:52
No menu items!

O companie a lui Ovidiu Tender a intrat în insolvență

spot_img

Tender_SZ

Societatea de Întreținere și Reparații Drumuri Timisoara SA (SIRDT), deținută de Grupul Tender, a intrat în insolvență, la cererea creditorilor, potrivit unei decizii a Tribunalului Timiș.

Pe data de 21 noiembrie, instanța a desemnat firma Alfa&Quantum Consulting SPRL în calitate de administrator judiciar, iar Virgil Dehelean a fost numit administator special pe 16 decembrie.

Societatea Tender SA controlează 99,99% din acțiunile SIRDT, acționari minoritari fiind câteva persoane fizice. Tender SA este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, compania având afaceri în energieindustrie, imobiliare și servicii, în România, Spania, Serbia, Austria și pe continentul african.

SIRD are aproximativ 150 de salariați și activează pe piața construcției și modernizării de drumuri publice. Potrivit informațiilor Ministerului Finanțelor, la sfârșitul anului 2012, compania înregistra o pierdere anuală de 14,5 milioane de lei, la venituri de 46,9 milioane de lei, datorii totale de 110 milioane de lei și creanțe de 50,6 milioane de lei.

Cererea pentru intrarea în insolvență a fost făcută de următorii creditori: Europroducts SRL – prin Casa de Insolvenţă Transilvania, Banca Intesa Sanpaolo, Nimb SA, Gaz Vest SA, Policolor SRL, Sec Logistic SRL, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Linde Gaz România SRL, Cipy&Flavy Trans SRL și trei persoane fizice.

Potrivit informațiilor de pe propriul site, SIRDT s-a înființat în 2001 prin externalizarea Serviciului Mecanizare și a parcului de mijloace de transport, utilaje și echipamente din autoritatea pentru drumuri publice din Timișoara. Din 2004 SIRDT a fost preluată de Tender SA.

În 2010, SIRDT s-a mai aflat în insolvență din cauza datoriilor, însă a reușit să se salveze, în contextul în care statul îi datora sume mai mari. În iulie 2013, Vulcan SA, producător de echipamente industriale din București și parte a Grupului Tender, a intrat în insolvență din cauza unor datorii de 193 de milioane de lei.

Alexandru Maghiar