11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:48

O clădire mai înaltă ca Burj Khalifa va fi construită în Dubai

spot_img

Mohamed Alabbar, preşedintele firmei Emaar Properties, a anunţat că plănuieşte să construiască o clădire mai înaltă ca vestitul Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, în zona Dubai Creek Harbour.

Clădirea va costa în jur de un milliard de dolari şi va dispune de balcoane rotative decorate cu peisaje inspirate din grădinile mitice ale Babilonului.

Dezvoltatorul se aşteptă ca turnul să eclipseze cei 828m ai impresionantului Burj Khalifa. Alabbar spune că turnul va fi un ,,cadou pentru oraş înainte de 2020”, când Dubai va găzdui târgul Expo pentru imobiliare şi dezvoltare. Complexul, un tribut adus ambiţiei arabe şi ingineriei europene, va fi proiectat de arhitectul spaniol-elveţian Santiago Calatrava Valls.

Design-ul va evoca imaginea unui minaret, ancorat la sol cu ajutorul unor cabluri uriaşe. Burj Khalifa a fost finalizat în 2010, dar va pierde numele de cea mai înaltă clădire din lume în faţa unui nou turn din Arabia Saudită, Jeddah Tower.

Însă chiar şi Jeddah Tower va fi eclipsat de Sky Mile Tower, care ar trebui să fie construit în Tokyo Bay, dublând recordul setat de Burj Khalifa. Mini-oraşul, care se presupune că va fi funcţional până în 2045, ar ajunge la o înălţime de 1760m şi ar putea găzdui 55000 de persoane.

Octavian Cătuşanu