14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:48
No menu items!

O centură de asteroizi se îndreaptă spre Pământ: „Un ucigaș global va lovi Terra în șase ani”

spot_img

Predicţiile înspăimântătoare au luat naştere pe fondul datelor furnizate de NASA

asteroid-pamant

Experţii avertizează că asteroizii ar putea cădea pe pământ timp de 100 de ani. De altfel, o centură de asteroizi a fost localizată în spaţiu şi se îndreaptă acum spre partea noastră a sistemului solar.

Potrivit „Sunday Express”, un „ucigaş global” se poate ciocni de pământ până în 2020, ştergând viaţa de pe Terra şi schimbând clima timp de milenii.

Predicţiile înspăimântătoare au luat naştere pe fondul datelor publicate de NASA, care arată că peste 400 de impacturi sunt aşteptate între 2017 şi 2113. Datele NASA se bazează pe noi informaţii obţinute de agenţia spaţială în ultimele 60 de zile.
Oamenii de ştiinţă îngrijoraţi au avertizat şi că spre noi se îndreaptă „un monstru colosal”, un asteroid imens care ameninţă că va lovi pământul în doar şase ani, relatează și Yahoo News.
Dacă aşa ceva se va întâmpla, depinzând de locul unde va lovi, va afecta viaţa pe Pământ. Chimia atmosferică va fi deranjată, mai precis va fi blocată lumina soarelui. Va fi ceva asemănător unui ierni nucleare, care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru şi sunt pur şi simplu monştri care pot distruge Pământul. Riscul imediat vine însă de la asteroizii mai mici de un kilometru în diametru. Aceştia sunt cu zecile de mii şi sunt capabili să cauzeze daune la scară regională.  Unul dintre ei a lovit Siberia în 1908 şi, din fericire, nu a lovit o zonă populată. Dacă s-ar fi întâmplat asta în Londra, de exemplu, coliziunea ar fi şters de pe faţa pământului o suprafaţă de peste 150 de kilometri şi zgomotul s-ar fi auzit din altă ţară.
Bill Napier
profesor de astrobiologie la Cardiff University
R.D.