4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:15
No menu items!

O carte despre întoarcerea lui Hitler, cea mai vândută în Germania

spot_img

O carte despre întoarcerea lui Hitler, cea mai vândută în Germania

Un roman comic despre fostul dictator nazist Adolf Hitler a devenit cea mai vândută carte din Germania, cu peste 250.000 de exemplare cumpărate de public.

Editorul cărții intitulate „S-a întors” intenționează să publice romanul în alte 17 țări. Cartea, scrisă de Timur Vermes, este în engleză, și are subiect principal ideea că Adolf Hitler nu s-a sinucis în bunkerul său din Berlin pe 30 aprilie 1945, ci s-a întors în capitala Germaniei în anul 2011.

Hitler se trezește dintr-un somn lung și se așteaptă să găsească Berlinul ocupat de trupele sovietice. El hoinărește pe străzi până când unui vânzător de ziare i se face milă de el și îl lasă să doarmă în ghereta sa. Când oamenii încep să își dea seama că omul seamănă cu Hitler, ajung la concluzia că ar fi un actor de comedie deghizat în fostul dictator. Vorbele sale provoacă amuzament și până la urmă i se oferă un rol într-un show al unui actor de televiziune de origine turcă. De aici, Hitler ajunge faimos pe youtube și apoi, cu sprijinul unu tabloid, intră în politică. Principalele sale mesaje de campanie sunt împotriva șoferilor vitezomani și a totuarelor murdare.

Succesul cărții a prilejuit lansarea unei dezbateri referitoare la creșterea mișcării neo-naziste, deziluziile față de o monedă în declin și temerile privind inflația, adică aceleași împrejurări care au contribuit la ajungerea la putere a lui Adolf Hitler în ianuarie 1933.

E.S.