3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:33
No menu items!

O britanică din conducerea grupului terorist Statul Islamic antrenează femei-kamikaze

spot_img

Samantha Lewthwaite contribuie, în Siria, la antrenarea femeilor care devin membre ale grupului terorist sunnit Statul Islamic

samantha-lewthwaite

Văduva unuia dintre autorii atentatului sinucigaş comis la Londra în 2005, Samantha Lewthwaite, contribuie la antrenarea tinerelor occidentale devenite membre ale grupului terorist Statul Islamic, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate britanice, citate de publicația Daily Express.

Suspecta, Samantha Lewthwaite, în vârstă de 30 de ani, este văduva lui Jermaine Lindsay, care a omorât 26 de persoane aruncându-se în aer la Londra, în iulie 2005.

Potrivit surselor citate, Lewthwaite, convertită la mahomedanism la vârsta de 17 ani, contribuie, în Siria, la antrenarea femeilor care devin membre ale grupului terorist sunnit Statul Islamic. Tânăra britanică ar fi la conducerea unei echipe speciale de teroriste-kamikaze.

Samantha Lewthwaite face parte din conducerea grupului terorist Statul Islamic în Irak şi Levant (Stat Islamic în Irak şi Siria), fiind cunoscută sub numele de “Cea Specială” sau “Femeia Importantă”, conform unor experţi din serviciile de spionaj.

D.M.