13.3 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:52
No menu items!

O bandă de români a jefuit zeci de temple budiste din SUA. Foloseau metoda “rugăciunea”

spot_img

Mai mulţi români au fost arestați în Statele Unite ale Americii după ce jefuit mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoma.

Potrivit Arkansas Times, care citează surse ale Poliţiei amercane, patru românce, membre ale bandei, frecventau templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în templu furau banii şi bunurile pe care le găseau. În 18 aprilie, româncele s-au dus la un templu budist vietnamez, însă au fost refuzate pe motiv că întreaga ceremonie se face doar în vietnameză. Şi pentru că ţineau cu orice preţ să jefuiască templul, au revenit două zile mai târziu, împreună cu o altă femeie și un bărbat. Ei au intrat cu forţa în templu şi au furat tot ce au găsit acolo, de la bani donaţi, până la bijuterii şi obiecte valoroase de artă. Au fost însă surprinşi, iar reprezentanţii templului au chemat Poliţia.

Infractorii români au fost reţinuţi şi acuzaţi de tâlhărie şi complicitate la spargere. Ulterior, poliţiştii au descoperit că nu este vorba de un caz izolat şi că românii au spart mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoma.

Cei șase români au fost arestaţi şi vor fi trimişi în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County.