10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 11:53
No menu items!

O bancă reduce cu până la 2,31% dobânda pentru creditele garantate în lei

spot_img

Imagini regizate cu bancnote, 8 noiembrie 2007. Foto: Andrei Spirache

UniCredit Ţiriac Bank a redus, începând cu luna octombrie, cu până la 2,31%, dobânzile pentru toate facilităţile de credit garantate cu ipotecă acordate în lei.

”Produsele de creditare în lei îi aduc clientului câteva avantaje foarte importante : presupun un avans mai mic pentru cei care îşi încasează veniturile în moneda locală, permit un grad de îndatorare mai mare în comparaţie cu creditele în valută şi aduc stabilitate bugetelor clienţilor comparativ cu împrumuturile în moneda străină. Ţinând cont de aceste beneficii şi de cererea în creştere pentru facilităţile în lei, am redus dobânzile pentru a îi sprijini şi încuraja pe cei care doresc să le acceseze”, a declarat Petrişor Costin, Director Produse & Segmente Retail UniCredit Ţiriac Bank.

Reducerile de dobândă sunt de până la 2,31%, astfel:

Credit ipotecar/imobiliar pentru achiziţie locuinţă – dobândă variabilă pe toată perioada de creditare: dobânda a fost redusă de la 7,28% la 5,77% (Robor 3M + 2,49%)

Credit ipotecar/imobiliar pentru achiziţie locuinţă – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă: dobânda fixă a fost redusă de la 8,3% la 6,53%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este 7,28% (Robor 3M + 4%)

Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltări – dobânda variabilă pe toată perioada de creditare: dobânda a fost redusă de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)

Credit pentru aranjamente/modernizări/dezvoltări – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă: dobânda fixă a fost redusă de la 8,7% la 6,39%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)

Credit pentru refinantare Umbrella– dobânda variabilă pe toată perioada de creditare: dobânda a fost redusă de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)

Credit pentru refinaţare Umbrella – dobândă fixă în primii trei ani apoi, din anul patru, dobândă variabilă: dobânda fixă a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobânda variabilă începând cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)

Criteriile principale de eligibilitate sunt: vârsta minimă (20 ani/25 ani pentru navigator), cea maximă (70 ani /65 ani pentru navigatorii brevetaţi şi 60 ani pentru navigatori nebrevetaţi  – vârsta până la care creditul trebuie rambursat în totalitate), venitul lunar net eligibil pe familie de minimum 1.000 lei (250 euro pentru navigatori).

Se acceptă o gamă largă de venituri: din salarii, pensie, chirii, contracte de management, activităţi PFA, venituri din străinătate, drepturi de autor, rente viagere. Se acceptă până la doi co-debitori.

Alte costuri ale creditelor sunt: comisionul lunar de administrare (0,05% aplicat la soldul creditului), comisionul de analiză (1.290 de lei pentru creditele ipotecare/imobiliare şi 1.720 de lei pentru creditele de aranjamente/modernizări/dezvoltări şi refinanţare). Alte costuri conexe sunt cele legate de evaluare, notar, înscriere AEGRM, asigurare de viaţă, asigurare imobil. Opinia juridică se achită de către bancă.

C.C.