19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 1:19
No menu items!

O asistentă medicală din Gorj elibera în fals certificate de vaccinare. Lua între 500 și 1.500 de lei pentru o „imunizare”

spot_img

O asistentă medicală din judeţul Gorj a fost reţinută, fiind acuzată că ar fi eliberat, contra unor sume care ajungeau și la 1.500 lei, certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a anunțat, joi dimineață, că asistenta medicală, dintr-un cabinet de familie, este urmărită penal pentru luare de mită și fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, femeia a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, cuprinse între 500 şi 1.500 de lei, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea.

De exemplu, în data de 20 septembrie, aceasta a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şapte persoane şi a emis în fals şapte adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fie realizată efectiv, iar în 12 octombrie a introdus datele pentru alte şase persoane şi a emis în fals şase adeverinţe de vaccinare, simulând administrarea serului, prin eliminarea în vată.

Anchetatorii au descins, miercuri, la domiciliul acesteia, dar și la cabinetul medical în cadrul căruia îşi desfăşura activitatea.

Totodată, procurorul a dispus reţinerea asistentei, pentru 24 de ore.

                                                                                                                 Adina Silav