25.2 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 20:16
No menu items!

O aplicaţie pentru smartphone te poate ajuta să îți îmbunătățești auzul

spot_img

mimi

Deşi în trecut era considerată o boală a bătrâneţii, scăderea acuităţii auditive poate fi observată în zilele noastre la multe persoane tinere. Un startup vrea să-i ajute pe aceştia să conştientizeze cât au pierdut din capacitatea de percepţie a sunetelor. Aplicaţia lor, lansată momentan doar pentru iOS, se numeşte Mimi şi simulează un test audio medical, scrie go4it.to.

Aplicaţia Mimi, optimizată pentru căştile Apple EarPods şi Sennheiser HDA 200, îţi va oferi în două minute un profil auditiv, ce scoate în evidenţă cât de bine îţi răspunde urechea la diferite frecvenţe. În plus, aplicaţia îţi poate simula modul în care aude o persoană în vârstă sau o una care a lucrat mult timp pe un şantier.

Acestea sunt primele facilităţi oferite de Mimi, cu ajutorul căreia utilizatorii ar putea în viitor să aibă parte de un aparat auditiv virtual. Sunetele din jur vor fi preluate de microfonul căştilor sau de microfoanele smartphone-ului şi va fi procesat de telefon pentru a se potrivi profilului auditiv al utilizatorului.

C.A.