4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:32
No menu items!

O angajată a Prefecturii Buzău, care fusese audiată la DNA Ploieşti, a fost găsită spânzurată

spot_img

Şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău a fost găsită spânzurată, luni, în curtea casei sale

masina-politie

Şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău, Luminiţa Ionescu, a fost găsită spânzurată luni. Femeia a fost chemată cu câtva timp în urmă la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, cel mai probabil în dosarul fostului prefect Paul Beganu, arestat săptămâna trecută.

Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, ar fi coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în aceeaşi funcţie fiind şi înainte de a se sinucide.

Femeia a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa. O femeie a sunat la 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că pe corpul femeii nu sunt urme de violenţă, în afara celor lăsate de frânghie.

Surse din Prefectura Buzău au precizat pentru MEDIAFAX că femeia ar fi fost chemată, în urmă cu câteva săptămâni, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată, însă la acest moment nu se cunoaşte calitatea în care a fost solicitată să dea explicaţii procurorilor, cel mai probabil, fiind vorba despre cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii.

Întrebată, în urmă cu câteva zile, dacă angajaţi ai Prefecturii Buzău au fost chemaţi la DNA Ploieşti în cazul fostului prefect Paul Beganu, Maria Buleandră, prefect de Buzău, a declarat că un angajat a fost la audieri, însă a refuzat să-i dezvăluie numele, funcţia şi calitatea în care a fost chemat la DNA. Ea a adăugat că, recent, a stat de vorbă cu femeia, dar că aceasta i-a dat asigurări că nu are nicio implicare în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii.