O anchetă pentru terorism a fost deschisă în Ucraina după ocuparea parlamentului și a guvernului Crimeii

 ucraina steag

O anchetă pentru „terorism” a fost deschisă în Ucraina în urma ocupării de către persoane înarmate a clădirilor parlamentului și guvernului din Crimeea (sudul Ucrainei), a anunțat Parchetul General ucrainean, relatează AFP.

Parchetul de la Kiev precizează în cadrul unui comunicat de presă, că „două grupuri de necunoscuți, formate fiecare din 10-15 persoane înarmate cu arme de foc”, au luat cu asalt în noaptea de miercuri spre joi clădirile parlamentului și ale guvernului din Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea, și au arborat drapelul rus.

Potrivit agențiilor de presă internaționale, un comando de circa 30 de persoane înarmate, în uniforme fără însemne distinctive, a ocupat joi dimineață, în jurul orei locale 04:30, clădirile parlamentului și cabinetului de miniștri din Simferopol, capitala republicii autonome rusofone Crimeea.

 Ulterior, agenția de presă RIA Novosti a precizat că este vorba de așa-numite forțe de autoapărare ale etnicilor ruși din Crimeea, care vor organizarea unui referendum cu privire la statutul peninsulei după înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici săptămâna trecută.

 Crimeea a aparținut Rusiei, în cadrul URSS, și a fost atașată Ucrainei în 1954.

C.A.

NICIUN COMENTARIU