28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 14:51
No menu items!

O altă navă de război americană, transformată în focar COVID-19. Ce a învățat Marina din cazul portavionului nuclear USS Roosevelt?

spot_img

O altă navă a Marinei pe mare a raportat un focar de coronavirus și se întoarce în port, a declarat Marina vineri. Este vorba despre cel puțin 18 cazuri confirmate la bordul distrugătorului USS Kidd, o anchetă epidemiologică fiind în curs, relatează New York Times. 

Distrugătorul USS Kidd se află în largul coastei Pacificului din America Centrală, unde a funcționat ca parte a unei misiuni anti-drog din SUA. Marina a spus că are un echipaj de aproximativ 350 de persoane. Este a doua navă a Marinei, dintre cele aproximativ 90 dislocate în întreaga lume, care a raportat un focar de coronavirus pe mare. Cealaltă este portavionul nuclear Theodore Roosevelt.

Un marinar care a prezentat simptome a fost trimis, pe calea aerului, joi, la o unitate medicală din San Antonio, unde a fost testat pozitiv pentru virus. După confirmarea cazului, Marina a desfășurat o echipă medicală specializată pe navă pentru a efectua urmărirea contactelor și testarea suplimentară la fața locului.

„Starea primului pacient se îmbunătățește. Ne luăm toate măsurile de precauție pentru a ne asigura că vom identifica, izola și preveni orice răspândire suplimentară la bordul navei ”, a spus amiralul Don Gabrielson, comandantul Comandamentului Forțelor Navale ale SUA și Flota a 4-a a SUA. 

Marina a declarat că nava se va întoarce în port, unde echipajul va continua să curețe și să dezinfecteze nava, respectând protocoalele în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor și orientările specifice marinei.

Marina continuă să lupte cu un focar de coronavirus la bordul USS Theodore Roosevelt, un portavion localizat în Guam și are peste 800 de cazuri de virus confirmate.

Întrebat dacă Pentagonul se teme că Kidd poate deveni o altă criză Roosevelt, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a declarat că Marina a acționat rapid odată ce a aflat despre primul marinar simptomatic la bordul lui Kidd.

„Marina a învățat lecțiile din experiența anterioară cu o criză COVID, iar acestea le-au aplicat rapid în acest caz”, a spus Hoffman.

USS Kidd face parte din Destroyer Squadron 23 din Carrier Strike Group 9, care este în prezent condusă de portavionul clasa Nimitz USS Theodore Roosevelt.