4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 9:07

O agenție de turism din Capitală falsifica teste Covid

Administratorul unei agenții de turism din București e acuzat că oferea contra cost teste Covid false pentru turiștii care aveau nevoie de un rezultat negativ pentru a călători în străinătate. Polițiștii au descins la sediul firmei și au ridicat mai multe acte.

Izabela Laila Balea, în vârstă de 33 de ani, administrator al societății Oz Travel Consult Srl, este acuzată că ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, Routine Med srl, pentru clienții agenției de turism.

“Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării”, a anunțat, marți, Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale  în cauză.