16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:47

Numele Elenei Udrea, într-un document privind dosarul Microsoft

spot_img

Procurorii apreciază că în declarația de avere a fostului ministru nu apar niște sume de bani ale lui Dorin Cocoș

Udrea 5_SZ

Numele fostului ministru al dezvoltării, Elena Udrea, apare într-un document referitor la „Afacerea Microsoft”, potrivit Realitatea TV.

În document se face referire la mai multe împrumuturi făcute de Dorin Cocoş, în 2009, către o firmă controlată de fostul soț al Elenei Udrea. Banii respectivi, care ar fi fost împrumutaţi către firma lui Cocoş, se presupune că ar face parte din mita pe care ar fi primit-o acesta pentru a interveni pe lângă oficialităţi guvernamentale, astfel încât să se încheie contractul Microsoft.

În declaraţia de avere a Elenei Udrea care, la momentul respectiv, era soţia lui Dorin Cocoş, nu sunt menţionate aceste sume.
În documentul citat, procurorii DNA susțin că „odată ce acele sume nu au fost declarate în declaraţia de avere depusă de soţia inculpatului în perioada de referinţă, raportat la cuantumul sumelor, apreciem că nu poate fi vorba de o simplă omisiune”.
Contactată telefonic, Udrea a precizat că, la momentul respectiv, soţul său nu i-a spus nimic despre acele împrumuturi. „Categoric la momentul acela, în 2009, nu am avut cunoştinţă de faptul că fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Nu mi-a spus. Eu am declarat tot ceea ce am făcut eu şi tot ce-mi spunea fostul meu soţ”, a declarat Elena Udrea, într-o intervenţie la Realitatea TV. „Acest împrumut despre care se spune în document nu mi-a fost mie adus la cunoştinţă”, a mai spus Udrea.