18.9 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 22:07
No menu items!

Numărul școlilor care fac exclusiv cursuri online a crescut de aproape 4 ori de la începerea noului an școlar

spot_img

Alte 110 școli din România au intrat în scenariul roșu, în ultimele 24 de ore, astfel că, în acest moment, cursurile se desfășoară exclusiv online în 1.040 de unități de învățământ. Numărul școlilor care au intrat în scenariul roșu a crescut de aproape 4 ori față de prima zi a noului an școlar – 14 septembrie.

Ministerul Educației a anunțat că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

  • 11.381 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • 5.235 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • 1.040 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3; implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
Potrivit MEC, dintre cele 1.040 de unităţi aflate în această situaţie, 291 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unităţi şcolare figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.
 
De menționat că în ultimele 24 de ore 110 școli au intrat în scenariul roșu. În 14 septembrie, când a început noul an școlar, 262 de școli au început cursurile exclusiv online, ceea ce înseamnă că la o lună și câteva zile numărul acestora a crescut de aproape 4 ori.