23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:54
No menu items!

Numărul magazinelor online va scădea cu 50%. Anunțul președintelui ANPC

spot_img

Numărul magazinelor online se va reduce la jumătate după ce va intra în vigoare propunerea de ordin privind obligarea proprietarilor acestora de a face publice documentele în baza cărora funcţionează, a anunțat, miercuri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

El a menţionat, pentru Agerpres, că propunerea de ordin aflată pe site-ul instituţiei are ca obiectiv protejarea consumatorilor şi că va elimina, totodată, diferenţele care se fac între operatorii economici legali şi cei neautorizaţi.

„Dacă un local de alimentaţie publică e obligat prin actele normative să afişeze datele legate de desfăşurarea şi autorizarea desfăşurării activităţii, nu acelaşi lucru se întâmplă, din păcate, azi în mediul online, încurajând economia gri în cel mai fericit caz, dacă nu cea neagră, şi anume afacerile de apartament, neautorizate, neverificate şi cu o încălcare flagrantă a tuturor actelor normative în vigoare, plecând de la fiscalitate până la siguranţa consumatorilor”, a precizat preşedintele ANPC.

Constantinescu a estimat că, după intrarea în vigoare a ordinului, jumătate din operatorii economici din mediul online vor dispărea.

„Credeţi-mă că peste jumătate, în opinia noastră, din cei care astăzi activează în zona curieratului cu alimente vor dispărea, pentru că de fapt nu sunt locaţii autorizate. Pe noi, ca autoritate, ne interesează siguranţa consumatorilor”, a spus preşedintele Horia Constantinescu.

                                                                                                                  Adina Silav