21.9 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 2:28
No menu items!

Număr record de lamantini morți în Florida, in 2021

spot_img

Un număr record de lamantini au murit în prima jumătate a acestui an, in Florida; cauza principală este lipsa hranei, au spus cei de la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission.

 

Cel puțin 841 dintre mamiferele marine au murit în apele dinspre partea  estică a statului american,  între 1 ianuarie 2021 și și 2 iulie 2021. Astfel, a fost depășit recordul negativ din 2013, când 830 de lamantini au murit după ce au fost expuși la alge dăunătoare.

Biologii spun că poluarea masivă a straturilor de iarbă marină destinată hranei lamantinilor, a fost cauza principală a morților acestora.

Acestia au mai spus că problema poluarii apelor Floridei, atrage după sine acumularea de alge și astfel, dispariția patului de iarbă marină.

Florida’s Fish and Wildlife Research Institute  au declarat că cei mai mulți lamantini, au murit în timpul luniilor mai reci, când lamantinii au migrat spre Indian River Lagoon, unde majoritatea hranei formată din iarbă marină, nu mai exista.

Conform datelor oficiale, pe măsură ce temperaturile au început să crească, animalele s-au dispersat de-a lungul coastei Atlanticului, iar o nouă cauză a morții lor, au fost loviturile bărcilor care navigau. Cel puțin 63 de lamantini, cunoscuți și sub denumirea de văcuțe de mare, au fost lovite și ucise de bărci, anul acesta.

Guvernul Federal a schimbat, în 2017,  statustul lamantinilor din „specie în pericol”, în ” specie pe cale de dispariție”, dar biologii spun că este nevoie de o și mai mare protecție pentreu a salva această specie.   

Lamantinul este un mamifer mare, acvatic cunoscut câteodată sub numele vacă de mare. Lungimea corpului poate ajunge la  până la 3,5 m și greutatea, peste o tonă. Sunt animale acvatice, erbivore. Coada lor are o formă ovală. Din cauza taliei sale masive șia greutății sale, lamantinul nu are prădători naturali.