4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 7:28
No menu items!

Număr record de candidaţi la concursul de rezidenţiat, care are loc duminică

spot_img

Peste 12.500 de candidaţi s-au înscris anul acesta la concursul de intrare în rezidențiat, care se va desfășura duminică dimineață, în 6 centre universitare – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 de locuri pentru medicină dentară și 1.087 de locuri pentru farmacie, precum și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

Concursul de intrare în rezidențiat este organizat de Ministerul Sănătății după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Pentru intrarea în examen, candidaţii trebuie să facă dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

“Este un număr record de participanţi, mai mare chiar şi faţă de anul trecut şi vom lua, împreună cu universităţile de medicină şi farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru rezidenţiat”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii

                                                                                                                Adina Silav