19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:58
No menu items!

Număr îngrijorător de intervenții pe munte în doar 24 de ore. 60 de persoane au fost salvate

spot_img

Reprezentanţii Salvamont România anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost primite 61 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, numărul evenimentelor montane fiind unul ”îngrijorător de mare”. În urma acestor intervenţii, au fost salvate 60 de persoane, din care 20 au fost predate serviciilor de Ambulanţă şi SMURD pentru a fi transportate la spital.

„Din nou, o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 61 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, arată, sâmbătă, reprezentanţii Salvamont România.

Astfel, s-au primit câte 11 apeluri pentru Salvamont Maramureş şi Salvamont Harghita, şase apeluri pentru Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic, câte cinci pentru Salvamont Gorj şi Salvamont Voineasa, câte trei pentru Salvamont Sibiu şi Salvamont Judeţul Braşov, câte două apeluri pentru Salvamont Lupeni, Salvamont Bran, Salvamont Cluj şi Salvamont Bihor şi câte un apel pentru Salvamont Borşa, Salvamont Zărneşti, Salvamont Prahova, Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Predeal, Salvamont Mureş, Salvamont Hunedoara, Salvamont Argeş, Judeţul Cluj.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 60 de persoane. Dintre acestea 20 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 39 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, afirmă salvamontiştii.

R. Dan