22.4 C
București
vineri, 19 august 2022 - 8:50
No menu items!

Numărul poliţiştilor aflați în stradă de Florii, suplimentat cu 10.000

spot_img

Grup de politisti

Numărul poliţiştilor care se vor afla în stradă în duminica Floriilor va fi suplimentat cu 10.000 de oameni, majoritatea fiind din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, informează Poliţia Română.

Aproape 10.000 de poliţişti se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, de Florii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative„, se arată într-un comuncat al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, 6.466 de poliţişti de la ordine publică, 1.498 de la poliţia rutieră, 497 de la transporturi, 691 de investigaţii criminale, 88 de la arme, dar şi 710 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în apropierea bisericilor şi a zonelor în care vor avea loc procesiuni religioase.

În această perioadă, poliţiştii de la rutieră vor acționa pentru prevenirea unor accidente grave, generate în special de excesul de viteză, prin amplasarea, în trafic, a aparatelor radar, iar poliţiştii de la transporturi vor patrula în 284 de trenuri de călători, în 289 de staţii şi triaje de cale ferată, dar și în 14 aeroporturi şi în 20 de porturi la Marea Neagră şi Dunăre. Totodată, 33 de trenuri de marfă vor fi însoţite de către poliţişti.

De asemenea, circulația în București va fi restricționată, sâmbătă, cu ocazia procesiunii religioase care se va desfășura de la Mănăstărea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală.

D.M.