29.9 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 16:19
No menu items!

Numărul cardurilor de sănătate validate e în creștere

spot_img

Numărul serviciilor medicale și farmaceutice validate cu cardul de sănătate este în creștere, marți fiind validate 226.339 de servicii față de ziua anterioară când au fost validate pe baza cardului 87.914 servicii medicale

card sanatate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a comunicat că numărul cardurilor activate în sistem s-a dublat de la o zi la alta. Astfel, dacă luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, marți au fost activate 248.777 carduri.

De asemenea, și în Capitală, numărul serviciilor validate cu cardul depășește cu mult numărul de servicii acordate fără card de sănătate. Astfel, au fost validate cu cardul 28.656 de servicii medicale dintre care 15.308 acordate în cabinetele medicilor de familie. Au fost acordate fără cardul de sănătate 16.349 de servicii, dintre care 9.557 la cabinetele medicilor de familie.

Cifrele de ieri atestă faptul că unii medici au înțeles importanța acestui sistem și îl utilizează. Însă, avem semnale că, în continuare, există medici care refuză să acorde servicii medicale asiguraților care nu prezintă cardul de sănătate. Acest lucru nu trebuie să mai continue și principala grijă a medicilor trebuie să fie aceea de a acorda ajutor pacientului care vine în cabinetul său.

Vasile Ciurchea, președintele CNAS

CNAS îi sfătuiește pe furnizorii de servicii medicale care întâmpină probleme de funcționalitate să apeleze la sistemul help desk pentru remedieri.

M. Nedelcu