5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:49
No menu items!

Numărul câinilor adoptați, în creștere după lansarea ofertei de mâncare gratuită

spot_img

Dog-Pet-Adoption

Numărul câinilor adoptaţi din adăposturile de animale din București este în creștere de la demararea iniţiativei privind acordarea de hrană gratuită pentru persoanele care adoptă un câine.

Astfel, joi, au fost adoptați 19 câini din adăpostul Mihăileşti și alți 12 din adăpostul Pallady, bilanţ considerat bun de către directorul executiv al Portico, Florian Fugaşin.

Portico  este asociaţia care a dezvoltat proiectul Dogtown şi care oferă hrana gratuită în cantitatea totală de 22 de tone, primită, ca donație, de la o organizație germană.

“Rezultatele de astăzi (joi – n.r.) au fost bune, în principiu, dar sperăm să fie şi mai bune. Noi vom fi în fiecare zi la fiecare dintre cele două adăposturi, fiecare adoptator urmând să primească 20 de kilograme de mâncare, care ajung pentru hrănirea animalului adoptat aproximativ două luni. Dacă rezultatele se vor schimba în bine, asociaţia parteneră din Germania ar putea continua să trimită ajutoare pentru hrana câinilor”, a spus Florian Fugaşin.

Din întreaga cantitate donată, 20 de kilograme sunt oferite pentru fiecare câine adoptat din adăposturile Mihăilești sau Pallady, deținute de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) .

D.M.