10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:48

Nuland către Iohannis: Cu siguranţă vizita vi se datorează, am venit să vă văd

spot_img

Întâlnirea adjunctului secretarului de stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice cu președintele a durat aproximativ o oră

nuland_iohannis3

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland. Șeful statului a spus că nu ştie dacă vizita i se datorează şi lui, dar că se bucură că a venit, Nuland răspunzând că “i se datorează, cu siguranţă”.

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu Victoria Nuland a durat aproximativ o oră, şi a fost prima întâlnire a secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice, în cadrul vizitei pe care o efectuează, marţi şi miercuri, la Bucureşti.

Victoria Nuland a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de Mihai Răzvan Ungureanu. Nuland l-a felicitat pe Ungureanu pentru noul post de consilier al şefului statului şi a declarat că se bucură că a revenit la Bucureşti.

Şeful statului a declarat în cadrul întâlnirii că se bucură pentru această vizită a Victoriei Nuland, la Bucureşti, la începutul mandatului său la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Bine aţi venit! Mă bucur că aţi decis să faceţi o vizită atât de repede, în mandatul meu. Nu ştiu dacă acest lucru mi se datorează şi mie, dar mă bucur“, i-a transmis preşedintele Iohannis Victoriei Nuland.

Nuland i-a răspuns lui Iohannis: “Cu siguranţă vi se datorează, am venit să vă văd.

Preşedintele Iohannis a mai spus: “Avem multe lucruri în comun şi aştept cu nerăbdare această întâlnire“.

Din delegaţia lui Klaus Iohannis care a participat la discuţia cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, la Palatul Cotroceni au făcut parte purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran şi consilierii George Scutaru şi Dan Mihalache.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis şi asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei. De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune.

În centrul discuţiilor s-a aflat dorinţa României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar ci şi economic. Preşedintele a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească. În acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparenţă în mediul de afaceri.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

Preşedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiunea noastră şi din Europa, se mai precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.