13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:26
No menu items!

Nuclearelectrica analizează achiziţia unei părţi a operaţiunilor Enel în România

spot_img

SNN vrea să își diversifice portofoliul dincolo de producția de energie la Cernavodă

https://www.sursazilei.ro/economie/daniela-lulache-este-noul-director-general-al-nuclearelectrica-01052013.html

Producătorul de energie electrică SN Nuclearelectrica SA a anunțat că analizează posibilitatea de a cumpăra o parte din operaţiunile Enel în România, pe care distribuitorul de energie a anunţat că vrea să le vândă până la sfârşitul anului, pentru a-și diversifica portofoliul, potrivit unui comunicat transmis prin intermediul BVB.

”Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. și-a manifestat încă din anul 2013 intenția de diversificare a portofoliului prin investiții strategice care să conducă la creșterea sustenabilă a companiei în contextul competitiv actual al pieței energiei electrice.

În acest context, SNN analizează oportunitatea rezultată din anunțul potențialei vânzări a operațiunilor Enel în România, fiind în prezent în stadiul de analiză preliminară a unei părți din perimetrul tranzacției. Nicio ofertă indicativă sau de altă natură nu a fost înaintată către Enel.

O potențială decizie a managementului SNN cu privire la tranzacție va fi supusă aprobării Adunarii Generala a Acționarilor SNN”

Daniela Lulache, director general SNN,

comunicare către BVB

Enel, care deţine o treime din piaţă distribuţiei de energie din România, a anunţat că vrea să vândă operaţiunile din România până la sfârşitul acestui an.

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, s-a deplasat miercuri la Roma pentru discuţii cu conducerea grupului energetic Enel privind vânzarea operaţiunilor din România. El este însoţit în această vizită de Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, şi de Ioan Roșca, director general al Electrica SA.

Nicolescu a afirmat recent că activitatea de distribuţie a energiei este considerată strategică de statul român, mai ales în zona Dobrogea, ţinând cont de ce întâmplă în estul ţării.

”Nu încurajăm pe nimeni să depună oferta pentru cumpărarea distribuţiei din Dobrogea, mai ales că există interes din partea unor companii de stat româneşti”, a spus Nicolescu.

În România, Enel vrea să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România.

SNN produce energie electrică la centrala de la Cernavodă, 81% din acțiunile societății fiind controlate de statul român.

V.B.