luni, 26 octombrie 2020 - 23:46

Nucile prelungesc viaţa!

Apa descoperită de NASA pe Lună ar putea susține o bază lunară

După ce a scăpat în urmă cu câteva momente tentante dezvăluiri despre o „nouă descoperire interesantă despre Lună”, agenția spațială americană a arătat dovezi...

Reacție incredibilă a prefectului de Sibiu, față de medicul care cere mai multe paturi în spital: Ca și cum ați fi de la presă,...

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de apelul făcut de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU, unde...

Spitalul Județean Miercurea Ciuc, blocat pentru o săptămână

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, suspendă concediile de odihnă ale personalului şi...

Iadul în imagini pentru o familie de fermieri din județul Constanța

30 de tone de mere își caută urgent cumpărători, după ce o puternică furtună însoțită de grindină a făcut ravagii în livada unei familii...

Nucile prelungesc viaţa!

Fructe ale unor specii de arbori foioşi din familia Juglandaceae, originari din Asia Centrala si Sudul Europei, există în peste treizeci de varietăţi, cele mai populare şi cultivate pentru consum fiind nucul englezesc sau persan, nucul negru şi nucul alb.

Miezul de nucă este asociat cu intelectualii deoarece forma este similară cu a creierului. Pline de factori care ajută la păstrarea unei sănătăţi optime, nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Indiferent de anotimp, cele mai sănătoase fructe oleaginoase ne ajută să înlăturăm neplăcerile cotidiene: frig, căldură excesivă sau oboseală. Prin conţinutul de acid alfa linoleic, nucile ne protejează inima, prevenind atacul vascular-cerebral şi împiedicând îngroşarea arterelor.

Comparativ cu uleiul de măsline, uleiul de nuci menţine elasticitatea şi flexibilitatea arterelor, indiferent de nivelul colesterolului. Nucile conţin fibre, proteine, minerale, vitamine şi antioxidanţi, fiind mai puternice în lupta cu radicalii liberi decât vitamina E.

Marele beneficiu al nucilor este posibilitatea de a fi mâncate în stare naturală, fără să fie gătite, proces prin care ar pierde din proprietăţile majore. Se recomandă consumul zilnic de nuci, pentru a reduce riscul bolilor de inimă, cancer, diabet zaharat si îmbătrânire. Nucile conţin grăsimi sănătoase şi reduc supra-alimentarea, instalând senzaţia de saţietate, aşadar nu îngraşă.

C.N.

Cu psihologi în spitale! Un studiu britanic arată cât de rău le-a făcut cadrelor medicale postura de eroi ai pandemiei

Un studiu cu privire la personalul din sănătate din Marea Britanie, din perioada mai-iulie 2020, arată că, după primul val, 47% dintre cadrele medicale...

Guvernul vrea să declare stare de calamitate. Zone din România, într-o situație extremă

Guvernul Ludovic Orban intenționează să adopte o ordonanță de urgență pentru declararea stării de calamitate pentru fenomenul de secetă pedologică în agricultură. Din rapoarte...

Operațiunea „Porumbelul”, la Parchetul General. Procurorii au pornit ofensiva și fac curățenie în propria ogradă

Procurorul general Gabriela Scutea a pornit o ofensivă dură împotriva porumbeilor care fac mizerie în jurul clădirii Parchetului General. În 16 octombrie, Gabriela Scutea a...

Tezele școlare ar putea fi susținute ca eseu care să fie transmis online în timp real profesorului

Tezele ar putea fi eliminate din cauza pandemiei. Oficialii din Ministerul Educației analizează posibilitatea ca susținerea unei teze să fie făcută online, chiar și...

Studiu: Jumătate din ”corporatiștii” din București au lucrat de acasă și după ridicarea stării de urgență

Jumătate dintre angajaţii care îşi desfăşoară în mod obişnuit activitatea în clădiri de birouri au continuat să lucreze preponderent de acasă şi după ridicarea...