24.2 C
București
marți, 3 august 2021 - 9:43

Nu politizați drama regelui Cioabă. Ciplecealma Tuta, domnule președinte!

spot_img

Drama regelui romilor Florin Cioabă a devenit miză pentru bătăliile politice și sursă de capital electoral, după cum spuneam și ieri. Traian Băsescu a profitat de situația dificilă prin care trece regele romilor cerându-i unuia dintre cei mai buni medici ai României, Șerban Brădișteanu, să se implice în salvarea vieții lui Cioabă, după ce, în urmă cu doi ani, îl înfiera public pentru că ar fi avut tupeul să trateze bolnavi, cercetați penal.

Mai nou, fiica președintelui sare în apărarea tăticului, admonestat de Victor Ponta pe aceleași considerente. Încercând să-și facă simțită prezența pe scena politică, în fața unui electorat inexistent, EBA a constatat pe Twitter că Victor Ponta manifestă ură politică lăsând mai degrabă un om să moară.

Accept cu greu că opinia Elenei Băsescu contează în această situație, dar fie și așa. Însă, ceea ce a făcut și ea, și tatăl ei reprezintă mai degrabă o atitudine grosolană și jignitoare la adresa medicilor turci, care se zbat să-l mențină în viață pe Florin Cioabă, punându-li-se la îndoială competențele. Departe de mine gândul de a-i contesta valoarea profesională recunoscută și dovedită a lui Șerban Brădișteanu, dar nici medicii turci n-or fi niște ageamii. În plus, chiar profesorul Brădișteanu a spus, la întoarcearea în țară din Turicia, că Florin Cioabă era într-o stare hemodinamică destul de proastă, însă este foarte bine îngrijit din punct de vedere medical, cu toate aparatele disponibile care să-l menţină într-o stare cât mai bună.

Deci de ce trebuie adus în țară dacă beneficiază de îngrijire de specialitate de înalt nivel? De ce trebuie ca drama unui om se fie folosită ca armă politică sau ca sursă de capital electoral? Nu întreb degeaba pentru că, am spus-o și ieri, nu-mi aduc aminte ca Traian Băsescu să fi avut o asemenea atitudine în cazul altor români muribunzi în alte colțuri ale lumii.

Ciplecealma Tuta, domnule președinte!

Andi Topală