18.1 C
București
marți, 28 mai 2024 - 14:27
No menu items!

Nu m-aş mira ca Gigi Becali să devină şi candidatul PNL la Preşedinţie! Vezi cine a declarat UPDATE

spot_img

Adriana Săftoiu a criticat intenţia PNL de a-l susţine pe omul de afaceri Gigi Becali în alegerile parlamentare din decembrie. „De ce să nu fie şi candidatul PNL la Preşedinţie?”.  Becali are un limbaj pornografic, nu are nici o legatura cu liberalismul şi va aduce USL un electorat de cel mult 1%-2%. Linia de demarcaţie de la ditiramb la vitriol e foarte subţire în cazul domnului Becali”, susţine Săftoiu.

În opinia sa,  la baza viitoarei colaborări între PNL şi Gigi Becali este un calcul foarte cinic, care nu face foarte bine PNL-ului în ansamblu. „Practic, înţeleg că un criteriu care a contat în selecţia domnului Becali e că e stelist, nu-i asa? Faptul că apartine acestui club, faptul că cei doi lideri ai USL sunt stelişti se pare că a contat în această selecţie”, a explicat Săftoiu. „Am ajuns într-un moment în care a-l combate pe Dan Diaconescu am găsit ca panaceu pe Gigi Becali, deşi înteleg acum că domnul Dan Diaconescu nu mai candidează la parlamentare, şi-a luat ca ţintă prezidenţialele, asa că mă aştept ca Gigi Becali să devină şi candidatul la prezidenţiale al PNL-ului, dacă acesta a fost calculul, să candideze în Sectorul 6 împotriva lui Dan Diaconescu”, a declarat, pentru RFI, Săftoiu. (A.M)

UPDATE: Tăriceanu: Cred în oamenii care manipulează idei, nu oi
Greii PNL se opun intrării lui Becali în PNL. Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut că preferă să rămână demodat şi să creadă în valori şi principii, respectiv în oamenii care manipulează ideile şi nu în cei care manipulează oile. „Aşa, ca să glumesc, sunt un om politic de altă factură, poate sunt demodat, eu rămân să cred în ceea ce e normal să adune oamenii împreună: valori, principii şi idei”, a afirmat liderul deputaţilor PNL