16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:24
No menu items!

Nu este treaba lui Dumnezeu să se ocupe de relațiile dintre oameni / VIDEO

spot_img

Am văzut undeva o postare în care cineva a scris așa: „Sunt supărat pe Dumnezeu! Unde era El când unii oameni ucideau pe alți oameni?

Nu asta este treaba lui Dumnezeu – să se ocupe de relațiile dintre oameni. El ne-a dat poruncile: „să ne iubim unii pe alții, să nu ucidem, să nu furăm, să nu desfrânăm!” Nu-i treaba Lui să vină să stea cu ciomagul și să ne cotonogească pe cei care greșim!

Noi avem câteva nenorociri pe planetă, care nu au făcut cinste umanității, în raport cu Dumnezeu!

  • Cruciadele – în care s-au ucis creștinii între ei. Dumnzeu nu îndeamnă la război și la ură!
  •  Holocaustul – aceste exterminări care nu au fost acte umane, ci barbare.
  • Inchiziția – care a avut vârful, apogeul, în Spania – cu mii de oameni arși pe rug, spânzurați, decapitați, torturați. Inclusiv Biserica Catolică a lepădat acest lucru și nu se laudă cu el. Chiar și Papa Ioan Paul al II-a, când trăia, și-a cerut scuze în public pentru acest lucru și chiar pentru unele efecte ale Cruciadelor de atunci, de la 1202, din timpul împăratului Ioan Vecos.
  • Comunismul – o altă nenorcire, o altă hidră hidoasă, o altă blestămăție. Dacă ne gândim la doctrina aceasta adusă pe planetă, numai Stalin a ucis peste 10 milioane de creștini.

Și îmi spunea bunicul meu un lucru netrecut în cărțile de istorie: că atunci când s-a făcut epurarea Bucovinei și Basarabiei, în timpul Anei Pauker, în timpul stalinismului și în timpul bolșevismului rus, s-au luat români de-a întregul, bărbați, copii și femei, i-au dus în Siberia, unde au murit înghețați, au murit de foame, au stat prin lagăre și au muncit la – 60 de grade. Cam ca la 2-3 milioane au murit și le-au rămas osemintele acolo!

Iar în vremea lui Petru Groza și Gheorghiu Dej au gemut pușcăriile comuniste de intelectualitatea interbelică, pentru că toți cei care s-au opus instaurării comunismului, toți cei care au fost simpatizanți cu mișcarea leginonară, toți au fost, în masă, strânși și au fost băgați în pușcării și uciși până nu a mai rămas unul! Efectiv, zac martirologiile acestea de oameni uciși de alți oameni.

Ceaușescu a fost primul președinte comunist care a golit pușcăriile de deținuți politici și i-a trimis la casa lor, sub arest la domiciliu.

Este urât și a descrie ce au făcut unii oameni. Acestea sunt doar unele din atrocitățile istoriei, dar au fost multe! Sunt acte de rușine în istorie. Iar noi trebuie să facem în așa fel, încât să nu mai ajungem la așa ceva!