11.6 C
București
miercuri, 22 martie 2023 - 15:28
No menu items!

Nu arunca zațul de cafea! Iată ce poți face cu el

spot_img

 zat de cafea

În loc să aruncăm zațul de cafea, iată cum putem să îl folosim:

 Exfoliant

Amestecă zațul de cafea cu puțin ulei de măsline presat la rece, masează întreg corpul folosind mișcări circulare, după ce în prealabil ai umezit pielea sub duș și îndepărtează-l după câteva minute. Zațul de cafea poți să îl mai combini și cu ulei de migdale sau de avocado, capsule cu vitamina E și A. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Stimulează creșterea plantelor

Resturile de la cafea constituie un excelent stimulator al creșterii plantelor. Dacă le amestecați cu pământul din ghivece, veți observa cum se învioreaza planta rapid și spectaculos.

Curăță scrumiera

Împrăștie puțin zat și folosește un prosop pentru a curăța scrumul de țigară. Apoi, se spală cu apa fierbinte.

Deodorant pentru frigider

Pune zațul de cafea într-un recipient și depozitează-l în frigider. Va elimina mirosurile deranjante.

Face părul strălucitor

După ce ai umezit părul, masează scalpul cu zaț de cafea, lasă puțin să acționeze și continuă cu ritualul tău de spălare a parului. Rezultatul va fi un păr mătăsos și strălucitor. Atenție, în cazul blondelor, culoarea părului poate fi afectată.

Ține insectele la distanță

Împrăștiați zațul de cafea în locurile în care bănuiți că ar permite pătrunderea insectelor în casă, precum și în curte și în grădina.

Atenuează celulita

Nu vei reuși să scapi de celulită fără un program de exerciții regulat și intens, însă poți să o atenuezi folosindu-te de zațul de cafea. Amestecă zațul de cafea cu un albuș de ou și miere, aplică pe coapse și fund, după care învelește zona în folie de plastic. Lasă să acționeze o jumătate de oră.

Înlătură mirosul de ceapă de pe mâini

Dacă vreți să îndepărtați mirosul de ceapă de pe mâini, frecați palmele cu restul de la cafea, după ce le-ați spălat cu săpun. După ce s-au uscat bine, le mai spălați o dată.

Îndepărtează mirosul neplăcut din încălțăminte

Pentru a îndepărta mirosul neplăcut din încălțăminte, introduceți, peste noapte, câte o punguță de pânza în pantof, cu cafea macinată. Până dimineața, mirosul dispare, iar punguța poate fi refolosită de 30-40 de ori, dacă este păstrată afară, în loc uscat.

C.A.