1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 22:43
No menu items!

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia. Sârbul poate participa la Australian Open

spot_img

Instanţa a revocat, luni, anularea vizei de către autorităţile federale australeine a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici, informează The Age.

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. 

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia, chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

Novak Djokovic a fost testat pozitiv la coronavirus pe 16 decembrie, cel puțin așa reiese din documentele depuse în instanță de echipa sa juridică din Melbourne. Cu toate acestea, sârbul ar fi participat ulterior la evenimente sociale, fără mască, în spații închise.

Diagnosticul pozitiv, furnizat de apărătorii lui Djokovic la dosar, a fost motivul pentru care Djokovic a primit o scutire medicală de la obligația de vaccinare, necesară pentru participarea la Australian Open.

Chestiunea a fost soluționată, astăzi, în instanță, iar judecătorii au decis că Novak Djokovic poate participa la Australian Open.

Tenismenul în vârstă de 34 de ani, numărul 1 în topul ATP, este liber să părăsească Hotel Park, acolo unde şi-a petrecut ultimele patru nopţi alături de refugiaţi şi alte persoane aflate în carantină.

Instanţa de judecată a decis ca Djokovic să fie eliberat de îndată.

Mai mult, prin sentinţa de azi, guvernul a fost obligat să achite şi toate cheltuielile de judecată.

Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci s-a aflat la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel.

El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie.

                                                                                                                    Adina Silav