7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 20:20
No menu items!

Noul președinte al Senatului vrea să dărâme zidurile lui Ceaușescu

spot_img

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, vrea dărâmarea zidurilor din jurul Palatului Parlamentului, în contextul unui proces “mai amplu de deschidere”.

Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că poartă discuţii, inclusiv cu reprezentanţi ai societăţii civile, privind chestiunea dărâmării zidurilor din jurul Palatului Parlamentului. Potrivit Ancăi Dragu, este vorba despre un proiect mai amplu de ‘deschidere’, care merge ‘dincolo de aspectul fizic al dărâmării zidului respectiv’.

Ea mai susține, conform sursei citate, că senatorii urmează să primească tablete, astfel încât să nu mai voteze prin apel telefonic, până la începutul lunii februarie, când va fi supusă votului legea bugetului. De asemenea, va fi introdus un sistem de management al documentelor în instituţie, pentru a fi cunoscut cu exactitate parcursul acestora şi măsura în care sunt respectate termenele prevăzute. Ordinea de zi a Biroului Permanent va fi publicată pe pagina de internet a Senatului, pentru transparență.