14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 12:55

Noul președinte al ANSVSA, demis la doar o zi de la numirea în funcție

spot_img

Proaspăt numit la șefia ANSVSA, Dorin Valter Enache va fi demis, în condiţiile în care în octombrie 2014, când era la conducerea DSVSA Braşov, ANI a constatat că era în conflict de interese, după cum Sursa Zilei a relatat, marți, în exclusivitate.

Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Dorin Valter Enache este schimbat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deşi “este un profesionist desăvârşit”.

“Din păcate (Dorin Enache Valter – n.r.) va fi demis, deşi este un profesionist desăvârşit. Varianta cea mai simplă pentru înlocuirea sa este cineva din interior (din Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – n.r.), cu funcţie, care să fie promovat”, a spus Irimescu.

Dorin Enache Valter a fost director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov din 2006 şi până luni, când premierul Dacian Cioloş l-a numit la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în locul lui Dumitru Băiculescu, eliberat din funcţie.

Sursa Zilei a relatat că la începutul lunii octombrie a anului trecut, Dorin Enache a fost declarat în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI). Inspectorii ANI au descoperit că Dorin Valter Enache a avizat o serie de contracte între Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, pe care el o conducea, și firma la care fiica lui a deținut calitatea de asociat. 

Raluca Dan