13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 19:38

Noul premier al Israelului, Naftali Bennett, și-a prezentat guvernul

spot_img

Noul prim-ministru israelian Naftali Bennett și-a prezentat, luni, Cabinetul. Cei 27 de miniștri s-au întâlnit la Ierusalim cu președintele Reuvn Rivlim, pentru o ceremonie tradițională.

Noul cabinet al lui Bennett este compus atât din formațiuni de dreapta, cât și de stânga și inclusiv dintr-un partid arab.

Premierul noului guvern de coaliție al Israelului, Bennett, este adesea calificat ca fiind un ultra-naționalist. În vârstă de 49 de ani, Benett este primul premier evreu născut din părinți emigranți din Statele Unite, cu o avere dobândită de el însuși.

Fost membru al unităților de  comando de elită Sayeret Matkal și Matkal în armată,  vorbitor fluent de engleză, Bennett se consideră a fi un modern ortodox. Este absolvent de studii de drept, s-a lansat în afaceri în anul 1999, în sectorul tehnologiei, cu compania Cyota din New York, producătoare de software anti-fraudă. A devenit multi-milionar în dolari, după vânzarea companiei, în 2005, pentru suma de 145 de milioane de dolari.

Bennett a intrat apoi în politică și, în perioada 2006-2008, a fost șeful de cabinet al lui Benajmin Netanyahu, pe care l-a ajutat să câștige șefia partidului Likud. A ocupat mai multe posturi ministeriale în cabinetele conduse de Netanyahu, dar, pe parcurs, s-a îndepărtat tot mai mult de mentorul său politic. A reușit să se impună în negocierile pentru formarea unei coaliții anti-Netanyahu, în care a fost prim-ministru doi ani.