Noul președinte al CA la Electrica SA este Victor Cionga

Mandatul se va încheia la începutul anului 2016

 cionga

Compania Electrica SA a anunțat marți că Victor Cionga a fost numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, în prima ședință de după listarea pe Bursă.

Electrica SA este cea mai mare companie din România de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, statul român fiind cel mai mare acționar, cu 48% din titluri. Mandatul lui Cionga se întinde până în ianuarie 2016.

”Victor Cionga, 58 de ani, are o experienţă solidă în sectorul privat, in domeniul pieţelor de capital, în procese de listare, fuziuni şi achiziţii. Incepând din 1998, Victor Cionga s-a alăturat societăţii Raiffeisen Financial Advisors România, ca Director General, iar apoi ca Director General Adjunct Raiffeisen Capital&Investment. Victor Cionga are excelente cunostinţe de guvernanţă corporativă, ocupând pentru o perioada şi funcţia de Director General al Bursei de Valori Bucureşti”, potrivit unui comunicat al companiei.

Pe 22 septembrie, pentru prima dată după listarea duală a societăţii pe bursele din București și Londra, acţionarii Electrica au ales componenţa noului Consiliu de Administraţie: Victor Vlad Grigorescu, Victor Cionga, Cristian Buşu, Arielle Malard de Rothschild şi Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor Consiliului de Administraţie este de 4 ani.

În iulie, statul român a listat compania și a cedat 51% din acțiuni, pe care a obținut 1,9 miliarde de lei.

V.B.

NICIUN COMENTARIU