10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:17

Noul model de uniformă al Forțelor Spațiale ale SUA seamănă cu cel al Flotei Stelare din Star Trek

spot_img

Forțele Spațiale ale SUA au prezentat noul model de uniformă pentru militarii săi, cunoscuți și sub numele de „Gardieni”, informează CNN. Croiala uniformei pare inspirată din seriale SF precum „Star Trek” sau „Battlestar Galactica”, arată USA Today.

Anunțul a fost făcut de generalul Jay Raymond, comandantul Forțelor Spațiale Americane, iar o imagine cu modelul uniformei a fost publicată pe contul de Twitter al Forțelor Spațiale.

Uniforma e alcătuită dintr-o pereche de pantaloni gri și o tunică în culoarea albastru „navy”, cu șase nasturi argintii dispuși în diagonală.

Cei șase nasturi semnifică faptul că Forțele Spațiale reprezintă „a șasea ramură a armatei SUA” (după Forțele Terestre, Aeriene, Navale, Corpul Infanteriei Marine și Garda de Coastă).

În partea stângă a tunicii se află insigna US Space Force, despre care s-a spus deja că seamănă cu sigla Federației Planetelor din serialul SF „Star Trek”.

Gulerele albastru-deschis ale cămășii sunt abia vizibile sub tunică.

Uniformele sunt considerate drept „moderne, distinctive și profesioniste”, conform US Space Force, în timp ce unii comentatori au arătat că modelul pare inspirat din serialul SF „Battlestar Galactica”.

Alți comentatori au găsit mai degrabă similarități cu uniformele Flotei Stelare din prima serie a „Star Trek”.

Forțele Spațiale Americane, compuse din 16.000 de militari și civili, au fost înființate în decembrie 2019 de către președintele SUA de la acea vreme, Donald Trump.