Noul ministru Ioan Rus vrea să micșoreze gaura din bugetul Transporturilor

Ioan Rus și-a prezentat obiectivele mandatului său

Rus_SZ

Noul ministru al transporturilor, Ioan Rus vrea să reducă cheltuielile atât la nivelul plăților, cât și la cel al angajaților.

Vom începe încercând să reducem risipa în acest minister. Mă refer aici și la resursele materiale, și la resursele umane. Cu acest rezultat probabil că vom deveni mai competitivi în ceea ce facem în întreaga activitate a ministerului,

Ioan Rus
ministrul transporturilor

Rus a mai precizat că speră că performanțele ulterioare vor face ca România să concureze cu serviciile din țările occidentale.

La un moment dat, s-ar putea să devenim și performanți și să putem concura cu serviciile și produsele noastre cu adevărat cu ceea ce se întâmplă în Europa. Aici mă refer la transportul feroviar, aerian, naval, rutier. Este greu să fii performant cu infrastructura dacă o infrastructură olandeză, să spunem, îți cere x euro/tonă/km, dar îți asigură posibilitatea să te deplasezi cu marfa cu o medie de 80 km/h, iar noi asigurăm 20 sau 30 km/h. Este greu să avem un transport feroviar de mare viteză de la Cluj la Oradea, dacă acea linie nu este electrificată,

Ioan Rus

Ioan Rus a fost numit ministru pe 24 iunie, iar a doua zi, la depunerea jurământului de la Cotroceni, președintele Traian Băsescu l-a avertizat că are informații că s-au comis acte de corupție la Ministerul Transporturilor.

Rus este vicepreședinte PSD și a mai fost, în două mandate, ministru de interne.

Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU