1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:00
No menu items!

Noul ministru al sănătății: Personalul medical va avea prioritate la testare

spot_img

Noul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, într-o conferință de presă comună cu premierul Ludovic Orban, la sediul Ministerului Sănătății, că “la nivelul unităților medicale de pe plan local trebuie schimbate multe lucruri” și a dat asigurări că personalul medical va fi testat cu prioritate.  

Principalele declarații ale ministrului sănătății: 

  • Focarul Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea pe care am avut-o, doar că, la nivel local,  trebuie schimbate multe lucruri.
  • La nivel local, trebuie reinițiate niște proceduri pe care atât personalul medical, cât și directorii de sănătate publică, cât și managementul spitalului și autoritățile locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte. Noi, ca minister, avem două direcții. Una este urgentă – prevenția infecțiilor Covid, tratarea infecțiilor Covid, dar și tratamentul celorlalți pacienți care nu au în acest moment o infectare cu Covid.
  • La nivelul unităților sanitare din Faza 1, Faza 2 și, ulterior, Faza 3, vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare și de echipamente sanitare de protecție, precum și acelui număr de teste.
  • Menționez că personalul medical va avea întâietate în aceste unități la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni și mai grele, vor fi și cazuri severe, cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă și vom ieși mai întăriți.