1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:42
No menu items!

Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu: “Nu sunt Harap Alb, dar vineri seara aveți rectificarea bugetară. După ce o verific”

spot_img

Ministrul propus al Finanțelor, Adrian Câciu, spune că nu va aproba nicio rectificare de buget înainte să verifice dacă banii există. El a justificat, amuzat, că nimic nu se poate face “peste noapte, ca Harap Alb, sau noaptea ca…”.

“Aș începe cu răspunsul la rectificare. Vom face verificări înainte să o aprobăm, nu se va aproba noaptea ca….. Trebuie să ajung la minister, să verific că banii sunt acolo. Trebuie să menținem deficitul cerut de UE. Eu nu sunt jurist, sunt economist, legea spune 30 noiembrie elaborare rectficare, nu adoptare, dar vom încerca să ne grăbim. Am înțeles că sunt niște probleme cu salariile din sistemul sanitar. Vineri seara veți avea rectificarea”, a declarat, la audieri, Adrian Câciu.

În timpul audierilor, fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, s-a contrazis cu Bogdan Huțucă de la PNL, pe întrebările pe care vroiau să le pună ministrului propus.

C. Năsui: Treceți cu tancul majorătății. Noi aducem o urmă de normalitate.

B. Huțucă: Minoritatea ne face regulile.

Adrian Câciu: Eu sunt un tip proactiv. Nu o iau razna din perspectiva proactivității. Acolo unde sistemul nu e eficient, încerc să vin cu propuneri de eficientizare. Eu nu mă cred Harap-Alb, eu sunt rezultatul echipelor, al oamenilor cu care am lucrat. La fel și la Agricultură, rezultatele nu au fost că a fost Câciu acolo, ci grație echipei. La Finanțe este o echipă, nu e impredictibilă. Voi dori să fac discuții inclusiv cu mediul economic”, a mai explicat Câciu.

Marilena Nedelcu